Tietoturvapäivän slogan vuodelta 2010 oli ”Ajattele ennen kuin >klik< ”. Ihan mahtava! Ja sopii moneen muuhunkin kuin tietoturvaan. Itsehillintä ja harkintakyky ovat arvokasta mielen pääomaa.

Tietoturvan osalta suurin osa ihmisistä jo varmaan tiedostaa, miten tärkeästä asiasta on kyse. Tietoturvasta huolehtiminen ei ole mielipidekysymys, sillä huolimattomuus, varsinaisista laiminlyönneistä puhumattakaan, voi kostautua pahemman kerran ja vaikutukset olla todella dramaattiset.

Ajattele ennen kuin >klik<  pitäisi lanseerata myös työpaikalle, koskemaan ilmapiiriä. Sitäkään ei saa laiminlyödä, koska myös sen vaikutukset ulottuvat ihan kaikkeen. Erityisen tärkeää tämä olisi muistaa päiväkodissa, jossa aikuisten työilmapiirin vaikutukset näkyvät lasten arjessa.

Ihan kuin ilmapiiri olisi työpaikan ylle levittäytynyt hattara, joka kietoo ihmiset sisäänsä ja jonka oloon ja väriskaalaan on vain tottuminen.

Kun ihmisten kanssa juttelee, niin ilmapiirin merkitys tunnistetaan hyvin, mutta yllättävän moni tuntuu ajattelevan, ettei siihen voisi vaikuttaa. ”Se nyt on mitä on ja siinä vain eletään”. Ihan kuin ilmapiiri olisi työpaikan ylle levittäytynyt hattara, joka kietoo ihmiset sisäänsä ja jonka oloon ja väriskaalaan on vain tottuminen.

No, kyllä siihen voi vaikuttaa, mutta se vaatii oikeaa ja konkreettista toimintaa ja tekoja. Ja joskus tekemättä jättämistä.

Vaikka ilmapiiri onkin aineetonta osaamispääomaa, niin konkreettisesti sen pystyy kuitenkin aistimaan. Sen aistii tunnelmasta, joka värittää ihmisten käytöstä. Ilmeistä ja eleistä. Sanoista, joita sanotaan tai jätetään sanomatta. Tavasta, jolla ihmisille (tai ihmisistä) puhutaan. Asioista, joita tehdään tai ei tehdä. Se näkyy ihmisten minäpystyvyyden tunteessa ja itsetunnossa.

Huono ilmapiiri sisältää aina myös ihmisten ja koko yhteisön itsetuntoa latistavia elementtejä.

Ilmapiiriä ei voi ostaa, eikä sen korjaamiseen riitä mitkään määrärahat. Toisaalta taloudellisia panostuksia ei edes tarvita, sillä ilmapiiriä voidaan parantaa ihan niillä samoilla elementeillä, joilla nykyistä ylläpidetään: käytännön teoilla ja toiminnalla, suhtautumisella ja asenteella.

Ilmapiiri ei siis ole vain organisaation tai yhteisön asia, vaan aina myös yksilön asia. Ja vaikutustensa myötä siitä tulee valitettavasti aina myös asiakkaiden asia.

Mutta mistä tiedät, onko työilmapiirissänne ilmapiiriin vaikuttavia ja  itsetuntoa latistavia elementtejä?

Ensimmäinen konkreettinen askel sen tunnistamiseen on, että katsot ympärillesi ”perehtyjän silmin”. Mitä näet?

  • Näetkö toiminnallisia rakenteita, jotka ylläpitävät eriarvoisuutta (ketä kuunnellaan ja ketä ei?)
  • Arvostetaanko kaikkien, siis ihan jokaisen ihmisen osaamista?
  • Näetkö rakenteet, joissa ihmiset voivat vaikuttaa omaan työhönsä?
  • Näetkö toimintatapoja, jotka jokainen aikuinen ihminen tietää kaikkien mahdollisten työpaikkojen arvojen vastaisiksi (selän takana haukkumista, yhteisiin päätöksiin sitoutumattomuutta)?
  • Näetkö käytäntöjä, joissa ihmiset pyrkivät ”oikeassa olemisen” sijaan hakemaan kaikkia hyödyttäviä ratkaisuja?

Työpaikalla ei jaeta palkintoja väittelyjen voittamisesta ja oikeassa olemisesta. Mutta hyvä ja itsetuntoa ylläpitävä työilmapiiri palkitsee lopulta jokaisen!

”Ajattele ennen kuin >klik< ” voisi työpaikalla ja jokaisen yksilön kohdalla tarkoittaa tietoista mikropysähdystä:

  • kymmeneen laskemista, ennen kuin tyrmäät toisen ajatuksen
  • mikrotuumaustaukoa, ennen kuin hermostut työkaverille
  • hiukan pidempään toisen kuuntelemista, ennen kuin kerrot oman näkemyksesi

Vastaantuleva ja sovitteleva tapa on erinomainen vuorovaikutusmalli myös lapsille!

Ilmapiiri syntyy työyhteisön jäsenten >klik< tietoisuudesta. Jokaisella sanalla ja teolla, samoin niiden tekemättä jättämisellä, on suuri vaikutus lopputulokseen.

Ja vaikka uskallankin väittää, ettei kukaan fiksu aikuinen ihminen näin ajattele, niin sanon silti: ei, omien tekojen ja sanojen ennakointi ja arviointi ei jäykistä ilmapiiriä tai tee työpäivästä miinakenttää, jossa jokaista sanaa tai askelta pitäisi varoa. Päinvastoin. Se tuo työilmapiiriin ennakoitavuutta ja toisten huomioon ottamista.

Hyvä ja itsetuntoa tukeva ilmapiiri syntyy tiedostamisesta, toisten huomioon ottamisesta ja yhteistyöhön sitoutumisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa pysähtymistä arvioimaan, mitä vaikutuksia teoillani ja sanomisillani on ilmapiiriin ja toiseen ihmiseen: hajotanko vai rakennanko.

Ajattele ennen kuin ”klik”.